To sikre forårs tegn.

Gransangeren, Følfod, Forår. Efter de sidste dages vejr, kan ingen vel være i tvivl, det er forår , men som vi ja alle ved, er det danske forårs vejr ikke altid så entydig. Bedst som man tror, nu er foråret her, så sner det, eller det stormer og regner, og solen titter frem ind imellem, så det er ikke altid nemt at blive klog på.

Men et sikkert forårstegn, uanset vejret er når Følfod blomstrer. Først ser man et par små undseelige eksemplarer, gerne hvor der er lidt fugtigt, men pludselig myldrer de op af jorden, og lyser op med deres glade smør gule farver i det ellers triste småbrune vegetation.

Et andet sikkert forårs tegn, er i fugle verdenen, nemlig når Gransangeren kommer, efter Sanglærken, er den første af de små sangere som lader sin stemme lyde.

De færreste får den at se, og ser man den, er det svært at vide om det overhovedet er en Gransanger, for der er mere end en håndfuld af de små sangere, som ligner hinanden utroligt meget, så det er lige før man skal have fuglen i hånden for at artsbestemme den.

Men når den begynder at synge, så er man ikke længere i tvivl, når den sidder i buskene i engen eller havens buske og træer, og lader sin karakteristiske stemme lyde: ”tjif tjaf tjfi tjaf”

Hør den via dette link: http://www.fuglestemmer.dk/gransanger

Og i dag, lykkedes endelig at få et billede af den lille fugl

Jo, det er sandelig forår!

Related Images

One thought on “To sikre forårs tegn.

  1. kirsten eisenhardt

    Kære Orla
    Hvor er det fantastisk det du har oprettet her. Glæder mig til det der kommer.

Leave a Comment