Sommerferie i en Svensk naturperle.

 

Vi tilbragte uge 30, med Sommerferie i en Svensk naturperle, nemlig Glaskogen Naturreservat i Värmland.

Glaskogen Naturreservat, er et naturområde på 28.000 ha. med skove, søer og småelve. I området er der mere end 300 km. Vandreruter, og der er mulighed for at leje kanoer, på time, døgn eller ugebasis, så kan man sejle på søerne Store Gla, Øvre Gla, og alle de andre mindre søer.

Der er anlagt mange shelters og rastepladser, mange med toilet og affaldsspand. Så er man til aktiv ferie, så er dette et sandt paradis. Se deres hjemmeside her: Glaskogen Naturreservat

Vi boede på Glaskogens Camping, som er en ikke helt almindelig campingplads, der er plads til 53 enheder, samt en plads ved receptionen, til telte. De 53 enheder er placeret inde i skoven, blandt 15 – 20 meter høje Fyrre og Grantræer, hist og her er der så ryddet en plads til en campingvogn/autocamper, og der kan sagtens være 50 meter hen til den næste plads, så der er særdeles fredeligt.

Glaskogen Naturreservat, Campingreseptionen og teltpladsen.

Det er fantastisk at vågne op en tidlig morgen, mellem .de høje træer kan man se solen stå op over det blikstille vand på søen, og med et høres den Sortstrubede Loms høje skrig, gjalde i den stille morgenluft. Hør den Sortstrubede Lom her: Sortstrubet Lom

Længere op ad dagen, kan man bare sidde ligeså stille foran teltet, gerne med en kop kaffe eller en kold øl, så varer det ikke længe, inden træerne omkring myldrer med små fugle, vi så både Spætmejser, Træløbere, Bogfinker, Flagspætter, Topmejser og forskellige Drossel arter, desuden er der en hel del Egern og en masse mus, så der er altid noget at kigge på.

Topmejse.

Spætmejse.

Træløber

Egern.

 

 

På de mere end 300 kilometer markerede vandrestier, kan man enten vandre fra shelter til shelter, eller gøre som vi gjorde, på kortet, vælge nogle overkommelige ruter ud, køre ud til ruten og parkere, og så vandre turen . Vi gik nogle ture, som oftest rundt om en sø. På de fleste ture vi var på, var der fint vejr, med solskin, så er der et mylder af liv, med masser af Sommerfugle og andre insekter.

Stor Humlebille.

Almindelig Flod Guldsmed.

Den kender jeg ikke, men flot det er den.

Der var også masser af blomster. Desuden var der masser af blåbær, vi plukkede så mange, at vi fik adskillige kilo blåbærsyltetøj med hjem. Men man skal lige kigge sig godt for, for lige som man tror at man har fundet nogle kæmpe Blåbær, så viser det sig at være Mosebølle.

Hvis man er i tvivl, så klem bærret, Mosebølle som den her, har klar saft, og farver ikke, i modsætning til Blåbær, som farver meget.

Undervejs støder man måske på en lille skov sø, og så er der næsten garanti for, at de smukkeste Nøkkeroser ligger og vugger blidt på vandet.

På søerne kan man se Sortstrubet Lom, den er svær at komme tæt på, da de er noget sky, skarver kunne vi også iagttage. Man kan også være heldig at se pattedyr, Elg, Rådyr, Bæver og Ræv. Men i området lever også Bjørn, Ulv og Los.

Sortstrubet Lom med unge, på meget lang afstand.

 

 

På en af vore ture, så vi en forhøjning, hvor en Los havde markeret sit territorium, det gør den ved at lægge en lort, Lossen er jo et katte dyr, og alle ved at katte ekskrementer stinker ganske modbydeligt, men i forhold til en Los-lort, så er det nærmest som at dufte til Chanel NO5, føj da for en ”stinker”

En Los-lort, vær glad for at der ikke følger duft med.

Kunne du tænke dig en Sommerferie i en Svensk naturperle. Så er Glaskogen Naturresevart et rigtig godt bud. Det ligger kun 3 – 4 timers kørsel fra Göteborg, og der er alt det natur man kan ønske sig. Men husk, i højsæsonen, er det nødvendigt at reservere plads.

Og det er ganske vist, efter en uges oplevelser her, så er batterierne ladet op på fuld styrke igen.

Related Images

Leave a Comment