Skægmejser.

 

 

Søndag morgen var jeg på søen, for at fotografere Skægmejser.

Skægmejser er nogle sjove fugle, de ligner små Papegøjer, når de flyver, højt snakkende, hen over rørskoven.

Hør Skægmejser her: http://www.fuglestemmer.dk/skaegmejse/

Grunden til Navnet Skægmejse, er helt indlysende når man ser nedenstående billede, dette er dog et billede jeg tog for et par år siden.

Egentlig er det for langt mod nord for Skægmejser, de har en forholdsvis tynd fjerdragt, og er der en hård vinter, fryser de allerfleste ihjel. Men så kan den noget, som ingen andre fugle kan, så vidt jeg ved, for de kan sagtens få tre kuld unger om året, og det første kuld, kan i det samme år, nå at få et kuld unger på vingerne også. Det er jo helt fantastisk, og det betyder, at hvis der er nogle år med milde vintre, så kan ynglebestanden næsten eksplodere, og kommer der så lige en enkelt hård vinter, så er de næsten alle væk igen, og historien kan begynde forfra.

Her om sommeren, lever Skægmejser af insekter, som de finder i rørskoven, men når insekterne forsvinder, i løbet af efteråret, så skifter de fødekilde. Nu står føden udelukkende på tagrørenes frø, som ikke er særligt store, men meget olieholdige.

Man kommer lidt på arbejde når der skal fotograferes Skægmejser, for de smutter lynhurtigt rundt i rørskoven, på jagt efter insekter, så der kommer hele tiden nogle tagrør i vejen, så det er noget af en udfordring.

Medens jeg ventede på at der skulle komme nogle Skægmejser, så sad Isfuglen lige pludselig på sin ”pind”, og det lykkedes lige akkurat at få et billede af den, i modlys, i el lille hul imellem tagrørene og sivene.

Det blev en ganske dejlig morgen på søen, med mange gode fugleoplevelser, og for det ikke skal være løgn, så lige idet jeg gjorde klar til at pakke sammen, så kom Rørdrummen flyvende forbi i ganske kort afstand.

På vejen hjem var der ved at være aktivitet bland Vandnymferne, så jeg fik lige et billede af denne Pragtvandnymfe.

Related Images

One thought on “Skægmejser.

  1. Jan Laulund Henriksen

    ??så lækre billeder, både skægmejserne og ikke mindst isfuglen??

Leave a Comment