Kom Maj, du søde, milde.

 

Kom Maj, du søde, milde, sådan lyder en gammel dansk sang, fra engang sidst i 1700 tallet.

Når jeg ser på vejret i den tid af maj, som er gået, så har den måske ikke været så sød og mild, lige bortset fra nogle få dage med særdeles dejligt forårsvejr. Men på trods af det kølige vejr, så presser foråret sig på, og alt grønnes og der er fuglekvider overalt.

Bøgen står med sit spæde lysegrønne løv og lyser op. Vores gamle bøgetræ, ude på gårdspladsen, står nu, lidt forsinket, som en lysegrøn sky. Stæren sidder der oppe og snakker og pludrer så det er en lyst, medens den iagttager de nye stærekasser på gavlen.

Lidt forsinket kom også Svalen til vores gård, jeg plejer at sige, at den 20. april, så er den her, men i år holdt det ikke helt. Nu sidder der to – tre par inde i laden, og giver den mest hyggelige koncert, afløst af flyveture ud efter mudder til at bygge reder af. Det er med at passe på, når man passerer ladeporten, for de kommer lynhurtigt susende ud og ind af porten, så nogle gange kan man næste mærke vingesuset når de passerer.

Hør Svalen her: http://www.fuglestemmer.dk/landsvale

Omme i haven stå de store Hæg, også kaldet Maj træ, med deres fine hvide blomsterklaser, træerne er måske 10 meter høje, og fulde af blomster. Så der breder sig en tung karakteristisk duft.

Også det lille Sargents Æble træ står i fuld flor, med sine små røde knopper og hvide udsprungne blomster, hvor bierne har vældig travlt med at samle nektar, når solen skinner.

Køerne er kommet ud på marken, og går sindigt og græsser på de grønne græsmarker med de tusindvis af gule ”mælkebøtteprikker”, medens de små kalve spæner rundt i lystig leg.

Fordi der nu igen er græssende kreaturer på gården, som ved deres afgræsning, forbedrer levevilkårene for forskellige fuglearter, kan vi nu igen en stille forårsaften, stå og høre Dobbeltbekkasinens paringsflugt. Det lyder næsten som når en ged bræger, eller en hest vrinsker, derfor kaldte man dem tidligere også for Himmelged, eller Horsegøg.

Hør Dobbeltbekkasinen her: http://www.fuglestemmer.dk/dobbeltbekkasin

Forleden nat, som var forholdsvis mørk, men helt vindstille og overskyet, kunne vi høre Nattergalens utroligt smukke sang.

Hør Nattergalen her: http://www.fuglestemmer.dk/nattergal

Den sidder måske 3-400 meter fra gården, men den synger så højt, at de højeste toner næsten skærer i ørerne, det er ganske imponerende af en så lille og undseelig fugl. Det er en lyd vi aldrig bliver træt af, og når den stopper sangen omkring Sct. Hans, begynder vi allerede at længes efter den igen.

Så endelig, Kom Maj, du søde, milde, for det er nok den aller skønneste og smukkeste tid på hele året.

Related Images

Leave a Comment