Igen-  én af ”de der morgener”

 

 

Torsdag den 7. Juni, blev igen én af ”de der morgener”, hvor solen brød igennem den lette tåge, som steg op fra søens spejlblanke overflade.

Solen varmer og fuglesangen lyder over alt, selv Nattergalen lader sin stemme lyde i det fjerne, den glimrer ellers stor set ved sit fravær, jeg hørte den første den 6. maj, der efter har vi kun hørt den sporadisk. De to til tre par vi plejer at kunne lokalisere, er der desværre ikke i år, det er meget trist.

Horsegøgen eller Himmelgeden, som Dobbeltbekkasinen også kaldes, kommer med de herligste lyde under sin himmelflugt, lyden som opstår når de yderste halefjer vibrer under de styrtdyk den foretager.

Dagens primære ”fotomål” var egentlig at få billeder af de Toppede Lappedykkere, med deres stribede unger på ryggen, men de holdt sig på alt for lang afstand, men flotte så de ud i de gyldne tåger i dagens første sollys.

Toppede Lappedykkere i den gyldne solopgang

Men ville Lappedykkerne ikke komme tæt på, så var det anderledes med Isfuglen, den sad pludselig i toppen af et tagrør, kun nogle få meter væk, en utrolig smuk fugl, med sine stærke farver i sollyset. Med mellemrum, lød der et plask, når den dykkede efter småfisk, den prøvede adskillige gange, inden det endelig lykkedes, hvor efter den forsvandt. Gad vide om den har besvær med at se fiskene under vandet, for de sidste ugers sommervarme, har bevirket, at der er en hel del alger i vandet, så det er blevet noget uklart.

Isfugle hannen på udkig efter fisk.

Der er også livlig aktivitet blandt Skægmejserne. Jeg var noget spændt på, hvor mange der havde overlevet vinteren. Men nu er det klart at nogle stykker i hvert fald har, for de første ungfugle myldrer rundt i tagrørene, på jagt efter små insekter.

Skægmejse ungfugl spejder efter føde.
Skægmejsen har fanget et lille insekt.

Nogle andre insekter, de nok ikke kan hamle op med, er Den Blå Libel, en guldsmedeart, som er meget aktive lige nu, de er noget sky og kan være svære at ”fange”, det er helt klart nemmest når de sidder på sivene. De patruljerer frem og tilbage langs rørkanten, med nogle korte ophold, hvor de står stille i luften, og så er det man skal være klar med kameraet, men de fleste gange er de forsvundet når jeg trykker på udløseren.

Blå Libel (Blåpil) i morgensolen
Blå libel (Blåpil) på jagt

På vej hjem igen gennem rørskoven, sværmer det med et utal af Blå Pragt Vandnymfer, det er også en Guldsmedeart. De er så helt utroligt flotte med deres stærke blå farver, og deres elegante flagren rundt, på jagt efter insekter eller en mage at parre sig med. De er der i hundrede vis, og selv om jeg efterhånden har masser af billeder af dem, så kan jeg ikke lade være med at tage endnu flere billeder af dem.

Pragtvandnymfe
Pragtvandnymfen kan godt se lidt drabelig ud.

Hjemme igen er det bare at sidde under bøgetræet og nyde morgenkaffen, og kigge ud over søen, og se tilbage på endnu én af ”de der morgener”

Related posts

Leave a Comment