En forårs morgen på søen.

 

Søger man ro i sjælen, kan jeg varmt anbefale En forårs morgen på søen.

Efter sådan en morgen, er der ryddet op på ”harddisken” og livet er fantastisk.

Jeg startede før solopgang, der er tåget og køligt, der er ikke langt ned til frysepunktet, men der er dejligt og naturen er ved at vågne til en ny dag. Edderkoppespindene hænger med dugdråber som små diamanter på de tynde tråde mellem Lysesivenes toppe.

Årets første Nattergal lader sine smukke triller lyde fra pilebuskene ude ved åen. Jeg har de sidste aftener været ude for at lytte efter den, det er noget helt specielt når den dukker op, så er foråret rigtig kommet. Den plejer at ankomme mellem den 4. og den 10. Maj, så det slog heller ikke fejl i år.

Jeg får båden staget ud mellem de dugvåde tagrør, og får den placeret i siv kanten, så der er udsyn over søen, hvis ellers det var til at se noget for tågen. Men snart står solen op, den kan anes som en gylden skive gennem tågen, og langsom, næsten umærkeligt, begynder tågen at lette, som nærmest med lidt trylleri, dukker landskabets konturer langsomt op, og et gyldent varmt sollys breder sig over vandet og rørskoven.

Tågen letter over Hærup Sø

Fuglene vil ikke rigtig komme på ”skudhold” i dag, kun den enkelt Skarv kommer helt tæt på, medens den fisker, det er bare med at sidde stille, for de er utroligt sky, den mindste bevægelse, og de forsvinder under overfladen, for at dukke op igen på lang lang afstand.

Skarv
Skarven har fanget en fisk

Men blev det ikke til så mange fugle billeder, så var ”Lydbilledet” helt fantastisk. Det er næsten ubeskriveligt, der lyder fuglestemmer overalt.

Skægmejsernes stemmer lyder, medens de fanger insekter, skjult mellem tagrørene.

Sivsangeren er også kommet nu, så den lader sin festlige stemme lyde, medens den også piler rundt mellem rørene.

Rørspurvene sidder højt i tagrør toppene og lader sin stemme lyde ud over det hele,

Blåhalsen har taget plads i sin pilebusk, kun 50 meter bag mig, den har en herlig lyd.

Rørdrummen lader også sin røst høre ud over vandet, men han er lidt forkølet, for han pauker ikke ordentlig igennem, det har han faktisk ikke gjort i nogle år nu.

Gøgen sidder også og kukker rundt omkring, den er ved at gøre klar til at finde nogle sangfuglereder, den kan lægge sine æg i, så er den fri for det slidsomme arbejde det er at opfostre ungerne.

Ikke mindre end fire par Toppede Lappedykkere ligger på syd enden af søen, de er ikke helt enige om grænsedragningen, så de snakker også lidt højt til hinanden.

Vandriksens skingre hyl blander sig også i koret.

Lyden af Fiskehejrer, Skarver, forskellige ænder og en masse grågæs, lyder også ud over vandet, måske nok ikke med så charmerende lyd som de små sangere, men alt i alt et helt fantastisk lydbillede.

Så jeg kan bare læne mig tilbage og nyde det i det varme solskin.

Jeg elsker sådan En forårs morgen på søen.

Her under lægger jeg en række links til nogle af de fuglestemmer der kan høres ved søen, så du kan få, bare en lille fornemmelse af hvordan det lyder.

Hør Nattergalen

Hør Blåhalsen

Hør Rørspurven

Hør Sivsangeren

Hør Gøgen

Hør Rørdrummen

Hør Skægmejsen

Hør Den Toppede Lappedykker

 

Ny udsprunget Lindum Skov

Og helt fuldendt bliver det jo så, når man kommer hjem fra sådan en herlig morgen, så kan sætte sig under vores bøgetræ, og nyde formiddagskaffen, med udsigt over engene og den ny udsprungne bøgeskov.

Related posts

Leave a Comment